Just Cavalli

Sorteer op:
Sorteer op:

Just Cavalli

Roberto Cavalli werd in 1940 geboren in Florance. Zijn bedje was al gespreid en kwam in een warm bad terecht met artistieke talenten. Toen hij 17 werd lieten ze Roberto al toe op het Institute of Art in Florance. Hier richtte hij zich vooral op het ontwerpen van haute couture. Daar was weer een groots Fashion designer geboren, die op de dag van vandaag niet meer weg te denken is. Just Cavalli is bekend geworden door zijn dieren prints, die onder andere voor het eerst door Brigitte Bardot werd gedragen.

“Leopard is an animal design, and my designs come from nature.” -Roberto Cavalli

 In 1960 stopte Roberto met zijn studie om zich volledig te storten op het ontwerpen van zijn eigen kleding label. Hij bedacht en patenteerde een druk procedure op leer en maakte patchworks van verschillende materialen. Hij presenteerde deze techniek in Parijs en Hermès gaf hem gelijk opdrachten om wat voor hen te designen. In 1972 opende hij zijn eerste boetiek in Saint-Tropez.

In 2000 creëerde Roberto Cavalli een nieuwe lijn jong, luxe, trendy en sensueel. Just Cavalli was “geboren”, een lijn die zich richtte op de jongeren. Deze bestond uit dames- en herenkleding, accessoires, parfum en horloges. Een horloge die geschikt was voor een nieuwe generatie vrije geesten. De luxe horloges van Just Cavalli zijn vrij uitgesproken door de opvallende glimmende details en natuurlijk de welbekende dieren prints. De horloges zijn voor dames en heren en kun je ook herkennen aan het duidelijke Just Cavalli logo en de slangen details die zowel in de klokjes als op de bandjes zijn verwerkt. In één oogopslag herkenbaar voor de Just Cavalli liefhebber. Alle horloges zijn afgeleid naar het herkenbare design van het high end fasion merk.

Volgens Roberto Cavalli hebben de werelden van uurwerken en mode veel gemeen. "Als horloge verzamelaar," zei hij tijdens een interview met Women's Wear Daily, "vind ik dat net als een avondjurk, een horloge precies vertelt en definieert wat het karakter en de geestesgesteldheid is van wie het draagt."