Gebruiksaanwijzing

'Ben lief voor je horloge'

Wij adviseren je te allen tijde zorgvuldig met je horloge om te gaan. Het blijft een kostbaar product en door regelmatig en goed onderhoud zal je nog vele jaren plezier hebben van je horloge. Vermijd contact met chemische producten en stel je horloge niet bloot aan extreme temperatuurverschillen, hevige schokken en stoten.

Enkele tips:

 • Een mechanisch horloge wind je altijd op in de richting van de klok.
 • Zorg er altijd voor dat de kroon gesloten blijft.
 • Een analoge horloge kent geen datum houdt er dus rekening mee dat je deze zelf moet verstellen.
 • Zelfs als je horloge waterproof is, dan raden wij je alsnog aan om je horloge af te doen bij het zwemmen en douchen. Ook al staat er op het horloge een ATM. Als je horloge in contact met zout water of chloor is geweest, dan kan dit schadelijk zijn. Is dit wel het geval, maak het dan zo snel mogelijk schoon met een vochtige doek. Zout en chloor zijn namelijk agressieve natuurproducten, waardoor het bijt in het materiaal.
 • Door temperatuurverschillen kan er altijd condens ontstaan wat meestal tijdelijk is. Soms kan de condens ook blijven zitten achter het horlogeglas. Daarom is het beter dat je je horloge ook afdoet tijdens een douche of een dagje sauna.
 • Je horloge kan absoluut NIET tegen heet water uit de kraan, sauna of in bad gaan. De kastonderdelen kunnen dan vervormen.
 • Berg je horloge op in het originele doosje, horlogebox, of op een stofvrije plek. Zo voorkom je invloeden van buitenaf.
 • Gebruik geen parfum of andere sprays in de buurt van je pols. Hierdoor kun je kleurverschil of erosie krijgen in je horloge.
 • Als je batterij leeg is vervang deze dan zo snel mogelijk. Een lege batterij kan gaan lekken en zo het kan het je uurwerk beschadigen.

Waterdichtheid

Er verstaan veel misverstanden over de waterdichtheid van horloges. Waterproof en waterresistant zijn twee hele verschillende begrippen. Hier leggen we uit wat ATM betekent en bij onderstaande tips kun je teruglezen wat je wel en wat je niet met je horloge kunt doen.

 • Spatwaterdicht: het horloge kan niet of nauwelijks tegen water. Dus heel verstandig om ten alle tijden uw horloge af te doen bij het handen wassen en alles wat maar met water te maken heeft. 
 • 3ATM: je horloge is bestand tegen spatwater bij het handen wassen. Maar wees nog steeds voorzichtig met water. Dus heel verstandig om ten alle tijden uw horloge nog steeds af te doen voordat uw handen in contact komen met water.
 • 5ATM: je horloge is beter bestand tegen spatwater en lichte regen. Doe je horloge dus af tijdens het douchen, zwemmen en een sauna bezoek. En nog steeds geldt doe ook je horloge af als je gaat afwassen ivm de temperatuursverschillen.
 • 10ATM: je horloge is geschikt om te zwemmen en watersport in ondiep water. Maar vergeet niet dat het schadelijk voor je horloge blijft als je in zoutwater of chloorwater zwemt. En op temperatuurverschillen als je hebt liggen zonnen en vervolgens een duik in het verkoelende water wilt nemen. Het is altijd beter om je horloge af te doen (wij raden je dit dus ook echt aan).
 • 20ATM: je horloge is geschikt voor bijna alle vormen van watersport en duiken tot ongeveer 30 meter. Blijf ook hier weer de temperatuurverschillen in de gaten houden om condensvorming te voorkomen.
 • 100ATM: je horloge is geschikt voor alle vormen van watersport en diepzeeduiken.

 

Ben lief voor je sieraden”

Wij adviseren je te allen tijde zorgvuldig om te gaan met je sieraden. Vaak zijn kettinkjes en armbandjes wat fragieler en hebben dus echt zorg nodig. Of het nu echt goud of zilver is of platted, ze beschadigen altijd door het dragen of ze verkleuren. Gelukkig hebben wij tips voor jouw om noglanger plezier te hebben van jouw juweeltjes :).

Enkele tips:

 

 • Doe altijd je sieraden af voordat je gaat slapen. Waarom denk je dan, dit is om te voorkomen dat bijv. je kettinkjes of armbandjes in de war gaan met elkaar waardoor er eerder meer schade aan je sieraad kan ontstaan. En zonder dat je het weet kapot kunnen gaan tijdens het slapen L.
 • Douche en zwem niet met je sieraden om (kettinkjes,armanden,oorbellen en ringen eigenlijk alle sieraden dus) er kunnen zeepresten achterblijven in en op je sieraden wat uiteindelijk verkleuring zal geven.
 • Pas altijd op met zwavelhoudende substanties, chloor, zeep, parfum, warmte van de sauna, zeewater (zout), make-up en haarspray deze artikelen brengen altijd schade aan je sieraad.
 • Doe daarom ook altijd als laatste je sieraden om zodat u nergens achter blijft hangen.
 • Doe je sieraden ook altijd af als je gaat sporten of zwaar werk gaat doen. En je wilt het niet verliezen maar zweet tast ook je sieraden aan.
 • Bewaar je sieraden altijd op een donkere plek in een sieradenzakje (deze krijg je altijd meegeleverd) of in het bijgeleverde kistje. Heb je zelf een mooi sieraden kistje zorg dan altijd dat deze een zachte ondergrond heeft.

Vergeet niet als je een sieraad aanschaft die niet echt zilver of goud is bij de een sneller kan verkleuren dan bij een ander. Dit heeft helaas echt te maken met de zuurgraad van je huid.

Voor verdere vragen kun je altijd even bellen op werkdagen van ma t/m vrijdag tussen 10.00 en 17.00.

Mailen mag natuurlijk ook altijd 24/7 en wij zullen jou zo snel mogelijk te woord staan.